W weekend 21-23.04 odbędzie się nietypowy – kulinarny – Czwartek Klubowy.
Ewelina Marmulewicz i Maciek Wesołowski zapraszają na wspólne gotowanie w klimacie głównie Ameryki Południowej. Odwiedzimy: Stany Zjednoczone Ameryki, Meksyk, Karaiby, Ekwador, Peru, Brazylię, kraje Europy: Hiszpanię, Portugalię i Maltę. Będzie trochę teorii, ale przede wszystkim praktyka i
degustacja.
Ewelina i Maciek odwiedzili wiele ciekawych miejsc i wszędzie gdzie podróżowali szczególną uwagę zwracali na miejscową kuchnię. Próbowali, degustowali, a potem najciekawsze potrawy nauczyli się przyrządzać samodzielnie i tą wiedzą chcą się z nami podzielić.
Skorzystajmy z tej niepowtarzalnej okazji! Tym bardziej, że kuchnia karaibska, peruwiańska lub ekwadorska jest u nas praktycznie nieznana. Tymczasem potrawy można bardzo łatwo przyrządzić samodzielnie przy wykorzystaniu dostępnych w Polsce składników, nadając im oryginalny smak i charakter.
Szczegóły:
Weekend spędzimy w Borzygniewie (40km od Wrocławia, nad Zalewem Mietkowskim), gdzie mamy wynajęty domek z dostępem do w pełni wyposażonej kuchni.
Proszę o szybkie zgłaszanie udziału, ilość miejsc ograniczona.
Koszt 100zł (za 2 noclegi) + składka na zaopatrzenie kuchni.
Proszę o szybkie zgłaszanie udziału, ilość miejsc ograniczona.
Koszt 100zł (za 2 noclegi) + składka na zaopatrzenie kuchni.
Chęć udziału proszę zgłaszać do
Ani Dobrzańskaj (ania@amsnet.pl, tel. 503772114)